Trasochvostík: Rozprávka pre oteckov, mamičky i deťúrence v dvoch častiach, v desiatich obrazoch : (Trusochvostik) - Michalkov, Sergej Vladimirovič: 1913-2009 (Mladé letá, 1984)
Dramatizovaná rozprávka pre oteckov, mamičky i deťúrence v dvoch častiach a desiatich obrazoch. Vystupujú: Trasochvostík, Trasuľka, Zajko Chvastajko, Kocúr,Jež, Medveď, Mačička, Starý capko, Stará koza, Prvý ďateľ, Druhý ďateľ, Hlavný ďateľ, Pes a Krochkuľka.