Mačkin dom: Rozprávková knižka i hra pre javiská : (Koškin dom) - Maršak, Samuil Jakovlevič: 1887-1964 (Mladé letá, 1984)
Príbeh o pyšnej mačke, čo býva v parádnom dome s maľovanými oblokmi a zlatom pretkávanými kobercami spolu so svojím sluhom a domovníkom, fúzatým kocúrom Vasilijom, a nemá inej roboty, iba fintiť sa a prijímať hostí.