Mačkin dom: Rozprávková knižka i hra pre javiská (Koškin dom) - Turan, Ján: 1932-; Hložník, Vincent: 1919-1997; Šulc, Dušan: 1912-1996; Maršak, Samuil Jakovlevič: 1887-1964 (Bratislava Mladé letá, 1961)
Príbeh o pyšnej mačke, čo býva v parádnom dome s maľovanými oblokmi a zlatom pretkávanými kobercami spolu so svojím sluhom a domovníkom, fúzatým kocúrom Vasilijom, a nemá inej roboty, iba fintiť sa a prijímať hostí.
Pre čitateľov od 5 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; divadelné hry; veršované hry; rozprávky o zvieratách; fantazijné hry; básne pre najmenších; Maršak, Samuil Jakovlevič (ruský básnik, prekladateľ, teoretik literatúry. * 03.11.1887 Voronež, Rusko - 04.07.1964 Los Angeles, USA); Hložník, Vincent (slovenský maliar, grafik, ilustrátor, sochár a pedagóg, 22.10.1919 Svederník, pri Žiline - 10.12.1997 Bratislava); Turan, Ján (slovenský básnik, textár, prekladateľ, riaditeľ divadla, autor modernej literatúry pre deti a mládež. Manželka Jana Štámková. * 13.02.1932 Úľany nad Žitavou, Slovensko -); poézia; ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 5 rokov; Šulc, Dušan (slovenský knižný grafik, typograf a pedagóg. * 1912 Slovensko - 1996 Slovensko)