Dráma proti útlaku: K niektorým aspektom jej triednosti - Boor, Ján: 1915-2002 (Horizonty, 1980)
Drama proti utlaku (1980) sa sustredil na svetove dramaticke diela a ich tvorcov, ktori programovo nastolovali vo svojich dielach socialne otazky a socialne protirecenia spolocnosti.