Federico Fellini filmuje : (Fare un film) - Fellini, Federico: 1920-1993 (Tatran, 1986)
Táto kniha je pre slovenského čitateľa vzácnou príležitosťou zoznámiť sa s osobným aj umeleckým vyznaním význačného talianskeho režiséra Federica Felliniho. Vznikla nezvyčajná kniha, v ktorej sú chronologicky zoradené svedectvá o všetkých dôležitých medzníkoch jeho života. A dôležité medzníky Felliniho života sú jeho filmy. A tak nám Fellini rozpráva o tom, ako vzniká film: film vôbec a jeho film osobitne. Počúvať autora, ako rozpráva o genéze svojho diela, je vždy nezvyčajný zážitok. Sme presvedčení, že vnútorný svet Federica Felliniho zaujme nielen milovníkov filmového umenia, ale aj širšiu čitateľskú verejnosť.