Greta Garbo - Csengery, Judit (Eva, 1991)
Filmová kritička a novinárka Judit Csengeryová sa podujala na neľahkú úlohu. Napísať knihu o živote a umeleckej kariére superhviezdy filmového neba, o slávnej Grete Garbo, bolo nevšedným a smelým podujatím, ak máme na mysli to množstvo literatúry, životopisov a článkov, ktoré na rozličnej úrovni a z rozličných hľadísk rozoberajú ľudský a umelecký profil tejto výnimočnej herečky, ktorá patrila nielen k najtalentovanejším, ale vari aj k najkrajším ženám filmového plátna vôbec. Čitateľ sleduje rozvíjajúci sa talent, osudné i osudové peripetie veľkej herečky od začiatkov jej kariéry až po jej odchod z umeleckého sveta.