Greta Garbo - Csengery, Judit; Piovarcsyová, Eva: 1953-; Rosmány, Karol: 1937-; Maxon, Ivan (Bratislava Smena, 1991)
Filmová kritička a novinárka Judit Csengeryová sa podujala na neľahkú úlohu. Napísať knihu o živote a umeleckej kariére superhviezdy filmového neba, o slávnej Grete Garbo, bolo nevšedným a smelým podujatím, ak máme na mysli to množstvo literatúry, životopisov a článkov, ktoré na rozličnej úrovni a z rozličných hľadísk rozoberajú ľudský a umelecký profil tejto výnimočnej herečky, ktorá patrila nielen k najtalentovanejším, ale vari aj k najkrajším ženám filmového plátna vôbec. Čitateľ sleduje rozvíjajúci sa talent, osudné i osudové peripetie veľkej herečky od začiatkov jej kariéry až po jej odchod z umeleckého sveta.
Fot. na front. Filmografia. Bibliografia.
Keywords: Garbo, Greta, vl.m. Greta Lovisa Gustafsson (švédska filmová herečka v období nemého filmu a takzvanej zlatej éry filmu. Držiteľka Oscara z roku 1954, 18.9.1905 Štokholm, Švédsko - 15.4.1990 New York, USA); biografické romány; životopisné romány; osobnosti herecké; švédcki filmoví herci; film; historické romány; Rosmány, Karol (slovenský výtvarník, grafik, dizajnér, typograf. * 24.11.1937 Bratislava, Slovensko -); próza; maďarská literatúra - texty