Môj komediant - Gregorová, Magda: 1921-20??; Vančo, Ladislav: 1949-; Medveď, Ján Bajdoš: 1926-; Gregor, Martin: 1906-1982 (Obzor Bratislava, 1986)
Magda Gregorová sa chytila pera a napísala vlastnými očami videný životopis manžela Martina Gregora. Pre odborníkov, ale aj pre širokú divácku divadelnú obec nemusíme zdôrazňovať, že ide o osobnosť mimoriadne zaujímavú, pre našu socialistickú kultúru neodmysliteľnú, ktorá ostane v jej dejinách natrvalo...Gregorovu tvorbu nikdy pravdivo neosvetlíme, ak sa nezamyslíme nad jeho mladosťou, nad jeho záľubami. Rovnako jeho optimizmus, humanistický postoj k životu, ktorý sa často ozýval z jeho tvorby, nepochopíme, ak si nesprítomníme tvrdosť životných skúšok, krutosť napríklad fašistickej doby a úľavu z oslobodenia...
Mimo edície. Chronológia života Martina Gregora. Súpis divadelných, televíznych postáv a réžií Martina Gregora. Menný register.
Keywords: Gregor, Martin (slovenský herec, 14.11.1906 Trnava - 29.6.1982 Bratislava); divadlo slovenské; osobnosti herecké; biografie; životopisy; spomienky; próza; slovenská literatúra - texty; Vančo, Ladislav (slovenský popredný knižný grafik. * 01.01.1949 Velušovce, pri Topoľčanoch, Slovensko -); Medveď, Ján Bajdoš (bol slovenským redaktorom denníka ĽUD, redaktorom vo Vydavateľstve slovenský spisovateľ. Uverejnil 23 knižných spomienkových titulov významných slovenských osobností. * 27.12.1926 Čierny Balog, Slovensko -)