Môj život : (My autobiography) - Chaplin, Charles: 1889-1977 (Svetová tvorba, 1989)
Kto by nepoznal známu figúrku tuláka Charlieho, kto by nepoznal aspoň zopár z množstva filmov herca, scenáristu a režiséra Charlieho Chaplina, priekopníka americkej filmovej grotesky a klasika svetovej kinematografie? Jeho poetický svet plný humoru a irónie je skrz-naskrz preniknutý citom, ktorý dodáva jeho dielam nový rozmer, na svoje časy nezvyčajný tragikomický náboj, čo núti diváka smiať sa i plakať zároveň.