Môj život (My autobiography) - Chaplin, Charles: 1889-1977; Soják, Vladimír; Magál, Slavomír; Imro, Igor: 1943- (Bratislava Tatran, 1989)
Kto by nepoznal známu figúrku tuláka Charlieho, kto by nepoznal aspoň zopár z množstva filmov herca, scenáristu a režiséra Charlieho Chaplina, priekopníka americkej filmovej grotesky a klasika svetovej kinematografie? Jeho poetický svet plný humoru a irónie je skrz-naskrz preniknutý citom, ktorý dodáva jeho dielam nový rozmer, na svoje časy nezvyčajný tragikomický náboj, čo núti diváka smiať sa i plakať zároveň.
Keywords: autobiografické romány; životopisné romány; herci anglickí; osobnosti herecké; osobnosti režisérske; Chaplin, Charles Spencer Sir (anglický filmový herec, režisér a producent. Nar. 16.04.1889 Londýn, VB - 25.12.1977 Corsier-sur-Vevey pri Laussanne, Švajčiarsko); próza; anglická literatúra - texty; Imro, Igor (slovenský grafik, ilustrátor, fotograf. * 01.12.1943 Banská Bystrica, Slovensko -)