Talianske prázdniny - Werich, Jan: 1905-1980; Nadubinský, Michal: 1935-2004; Werich, Jan: 1905-1980; Várakozó, Otto; Hrabovský, Tibor (Bratislava Obzor, 1988)
Kniha obsahuje zážitky Wericha na cestách s dcérou Janou po Rakúsku a Taliansku. Aký bol, tak aj písal. S citom a humorom.
Ilustr. na predsádkach. Rozlož. ilustr. tit list.
Keywords: cestopisy; autobiografické črty; Taliansko; próza; česká literatúra - texty; Werich, Jan (bol český filmový a divadelný herec, dramatik a filmový scenárista, v autorskej dvojici s Jiřím Voskovcem, významný predstaviteľ medzivojnovej divadelnej avantgardy a povojnovej českej divadelnej kultúry, spisovateľ. * 06.02.1905 Praha, Česko - 31.10.1980 Praha, Česko); Taliansko; Rakúsko; Rakúsko; Nadubinský, Michal (slovenský spisovateľ, editor a prekladateľ. * 16.03.1935 Stanča, Slovensko - 08.11.2004 Bratislava, Slovensko)