Vedecký ateizmus : (Naučnyj ateizm) - Okulov, Aleksander Fedorovič; Baltanov, L.G; Garadža, V.I; kolektív autorov (Pravda, 1974)
Vedecký ateizmus je neoddeliteľnou súčasťou marxisticko-leninského svetového názoru. Marxisticko-leninský svetový názor ako ucelený systém zahrňuje v sebe dialektický a historický materializmus, vedecký ateizmus, etiku, estetiku atď. Základná špecifickosť všetkých súčastí tohto systému spočíva v tom, že formujú ucelený materialistický svetový názor, metodologickú osnovu poznania a pretvorenia sveta.