Sittafordská záhada : (The Sittaford Mystery) - Christie, Agatha: 1890-1976 (Zelená knižnica, 2008)
Je mrazivý večer, všade záveje snehu, krajina pripomína anglické vianočné pohľadnice. V odľahlej dedinke uprostred Dartmooru si šesť ľudí kráti čas vyvolávaním duchov. Spočiatku nevinná zábavka nadobudne strašidelný ráz, keď prítomní rozlúštia odkaz zo záhrobia, oznamujúci vraždu priateľa. Len čo sa ukáže, že duchovia neklamali, polícia zatkne jediného podozrivého, ktorý navonok prichádza do úvahy. Smoliarovi Jimovi môže pomôcť už iba jeden človek - jeho energická snúbenica Emily, ktorá zapojí všetok svoj pôvab aj um do pátrania na vlastnú päsť. Šance nájsť vraha sa zvyšujú, keď do roboty zapriahne aj nádejného novinára Charlesa Enderbyho, muža, na ktorého sa pekné dievča vždy môže spoľahnúť. Treba len prebrať niekoľko možností - veď vrahom môže byť rovnako hociktorý obyvateľ Sittafordu takisto ako nebezpečný väzeň, ktorý ušiel nedávno z Princetonu.