Dějiny náboženství 2.: Křesťanství v 19. a 20. století nábozenství. Islamu. Učení. Buddhismu : (Istorija religij) - Kryveljov, Iosif Aronovič: 1906-1991 (Prameny, 1981)
Druhý diel dejín písaných z principiálnych marxistických pozícií, oboznamuje s rozvojom kresťanstva na Západe a v Rusku od 17. storočia do epochy kapitalizmu a epochy vedeckého pokroku v 19. a na začiatku 20. storočia a zachytáva vznik a šírenie islamu od 7. storočia do začiatku 20. storočia a vznik a hlavné vývojové etapy budhizmu.