Náboženstvo a súčasnosť : (Religija i sovremennosť) - Mčedlov, Miran Petrovič (Pravda, 1985)
Autor v knihe ukazuje, že nové spoločenské podmienky nemôžu nevplývať na vedomie veriaceho, na obsah náboženských systémov, na politiku a ideológiu náboženských organizácií, na rozličné stránky kultu a dogmatiky.