Náboženstvo a súčasnosť (Religija i sovremennosť) - Mčedlov, Miran Petrovič; Adamčíková, Ľudmila; Rovenský, Ján (Bratislava Pravda, 1985)
Autor v knihe ukazuje, že nové spoločenské podmienky nemôžu nevplývať na vedomie veriaceho, na obsah náboženských systémov, na politiku a ideológiu náboženských organizácií, na rozličné stránky kultu a dogmatiky.
Keywords: spoločenské vedy; náboženstvo a súčasnosť; súčasnosť a náboženstvo; klerikalizmus; náboženská ideológia; spoločnosť socialistická