Smrť hovorí v mojom mene. Môžem nájsť svojich priateľov : (Śmierć mówi w moim imieniu. Niech odnajdą swoich wrogów) - Alex, Joe: 1922-1998 (Labyrint, 1968)
Dva detektívne príbehy napísané poľským spisovateľom, napísané pod pseudonymom Joe Alex, ktorý je tiež názvom hrdinom všetkých jeho príbehov - amatérskeho detektíva a spisovateľa kriminálnych románov.