Náboženstvo ako spoločenský fenomén: Filozofické problémy výskumu : (Religija kak obščestvennyj fenomen) - Suchov, A.D (Filozofické aktuality, 1974)
Práca sovietskeho autora sa zaoberá hlavnými filozofickými problémami marxistickej teórie náboženstva. Podáva rozbor jeho sociálnych a gnozeologických koreňov, kategórií náboženského odcudzenia, špecifických znakov náboženstva, jeho štruktúry, masového náboženského vedomia a náboženskej ideológie, vzťahu k vede a jeho spoločenských funkcií. V rámci stručného historického prehľadu skúma autor viaceré filozofické problémy dejín náboženstva, jeho historické korene a proces jeho odumierania.