Odpovede veriacim : (Otvety verujuščim) - Mezencev, Vladimír Andrejovič; kolektív autorov (Knižnica Praktických príručiek práce, 1975)
Otázka náboženského presvedčenia a viery je problém veľmi subtilný a citlivý. Každému náboženstvu je vlastná viera v nadprirodzené bytosti a v nadprirodzené vlastnosti niektorých predmetov a javov sveta, ktorý obklopuje človeka. Nová spoločnosť sa však nedá budovať z pozícií svetonázoru, ktorý dávno patrí minulosti a ktorý vznikol v časoch, keď si človek nevedel vedecky vysvetliť ani prírodné javy, ani vývin ľudskej spoločnosti.