Dějiny inkvizice : (Inkvizicija) - Grigulevič, Iosif Romuaľdovič: 1913-1988 (Svoboda, 1982)
Autor sústredil svoju pozornosť na činnosť inkvizície v Španielsku a Portugalsku a v ich koloniálných državách, a tiež na činnosť pápežskej inkvizicie...