Bohovia cirkvi a žena - Gregorová, Anna; Gregor, Miro (Bratislava Obzor, 1986)
V knihe sa autorka sústreďuje na to, ukázať v historickom priereze funkciu náboženstva v sociálnom a indivuálnom živote a osude ženy.
Ilustr. na front. 139 zázn. v slov., češ., ruš., poľ., nem., angl. a franc. Odkazy a poznámky. Výber z literatúry.
Keywords: náboženstvo; dejiny; história; viera; ženy; život; význam; brahmanizmus; hinduizmus; judaizmus; budhizmus; čínské náboženstvá; taoizmus; konfucianizmus; islam; kresťanstvo