Pápeži 20. storočia : (Papstvo vek XX) - Grigulevič, Iosif Romuaľdovič: 1913-1988 (Členská knižnica Pravda, 1987)
Práca sovietskeho historika o vývoji katolíckej cirkvi od polovice minulého storočia do r. 1978, predstavujúca čítavý plastický dokument, približuje pontifikáty pápežov Pia IX., Leva XIII., Pia X., Benedikta XV., Pia XI., Pia XII.a hlavne pápežov novej orientácie Jána XXIII. a Pavla VI. Zoznamuje s ich osobnými rysmi, slabosťami, záľubami, cituje encykliky a sprevádza zákulisím Vatikánu.