Náboženství a ateismus ve starověku : (Religija i ateizm v drevnem mire) - Každan, Aleksandr Petrovič: 1922- (Malá moderní encyklopedie, 1960)
A. P. Každan ve své knize zavádí do hluboké historie náboženství a ateismu od prvobytných společností, starého Egypta, starověké Mezopotámie, Indie, staré Číny přes starořecké městské státy až po vznik křesťanství.