Náboženství a ateismus ve starověku (Religija i ateizm v drevnem mire) - Každan, Aleksandr Petrovič: 1922-; Lahulková, Ema; Lahulka, Zdeněk; Hegar, Milan: 1921-1987 (Orbis Praha, 1960)
A. P. Každan ve své knize zavádí do hluboké historie náboženství a ateismu od prvobytných společností, starého Egypta, starověké Mezopotámie, Indie, staré Číny přes starořecké městské státy až po vznik křesťanství.
Poznámka: Na svou dobu a místo vzniku nezvykle zajímavá a poučná četba o vývoji lidského vztahu k předkřesťanskému náboženství a dějiny historie starověkého ateismu.
O autorovi. Literatúra. Register abecedný
Keywords: dejiny náboženstva; ateizmus; náboženstvo; starovek; vznik kresťanstva; Egypt; Mezopotámia; India; Čína; Grécko; Rím - staroveký (Taliansko); Egypt; Mezopotámia; India; Čína; Grécko; Rím - staroveký (Taliansko); štúdie; Hegar, Milan (český knižný grafik, návrhár písma, typograf a profesor VŠUP. Žiak Františka Muziky, s ktorým spolupracoval na knihe Krásne písmo, a niekoľko rokov bol tiež Muzikovým odborným asistentom. Autor štátneho znaku SR, rôzných známok, plagátov a knižných ilustrácií. * 08.05.1921 Olomouc, Česko - 07.07.1987 Praha, Česko)