Tak sa to stalo, nič som nepridal - Schiffer, William: 1920- (Svetom, 1989)
Vo svojej spomienkovo-cestopisnej knihe Tak sa to stalo, nič som nepridal nám sprítomňuje svoju ľudskú aj umeleckú anabázu od detských rokov v trnave a prvých umeleckých krokov v Nitre až po súčasné účinkovanie v parížskom umeleckom, najmú však medailérskom živote. Pravda, William Schiffer sa v tejto knihe nesústreďuje len na vlastné osudy, skôr má ambície priblížiť nám domov i svet spred niekoľkých rokov aj niekoľkých desaťročí tak, ako ho vtedy zažil a vnímal - neodlučne od svojho vlastného vlastného osobitého láskávo-humorného pohľadu.