Tak sa to stalo, nič som nepridal - Schiffer, William: 1920-; Siváček, Vladimír; Michaláč, Jozef: 1944-; Schiffer, William: 1920- (Bratislava Obzor, 1989)
Vo svojej spomienkovo-cestopisnej knihe Tak sa to stalo, nič som nepridal nám sprítomňuje svoju ľudskú aj umeleckú anabázu od detských rokov v trnave a prvých umeleckých krokov v Nitre až po súčasné účinkovanie v parížskom umeleckom, najmú však medailérskom živote. Pravda, William Schiffer sa v tejto knihe nesústreďuje len na vlastné osudy, skôr má ambície priblížiť nám domov i svet spred niekoľkých rokov aj niekoľkých desaťročí tak, ako ho vtedy zažil a vnímal - neodlučne od svojho vlastného vlastného osobitého láskávo-humorného pohľadu.
Fot. na front. a predsádkach. Doslov.
Keywords: Schiffer, William (slovenský umelec, sochár, medailér, 26.8.1920 Zvončín - 7.8.2007 Trnava); umenie; sochárstvo; biografie; osobnosti sochárske