Milenci a frajeri : (Lovers & Players) - Collins, Jackie: 1937-2015 (Ikar, 2006)
Amy, jemná kráska z bohatej rodiny, sa má vydať za Maxa Diamonda, úspešného biznismana. Na svojom rozlúčkovom večierku so slobodou však stretne Jetta, Maxovho mladšieho brata. Strávia spolu osudovú noc a ani jeden z dvojice netuší, kto je ten druhý... Keď miliardár Red Diamond výnimočne zvoláva svojich troch synov, Maxa, Chrisa a Jetta, na rodinné stretnutie, nikto nevie, čo viedlo ich tyranského otca k tomuto rozhodnutiu. Pár dní v New Yorku sa však významne podpíše na ich osudoch a presmeruje im životné cesty. Vo viacvrstvovom deji románu čitateľ načrie aj do sveta hudby a modelingu cez príbeh nádhernej mulatky Liberty a hip-hopového magnáta Damona P. Donella. Nebezpečný sex, rodinné tajomstvá, omamná moc, obrovské peniaze a dve vraždy - tak možno stručne charakterizovať román svetoznámej autorky Jackie Collinsovej, ktorý je zaujímavou freskou majstrovsky vykreslených postáv zasadených do strhujúceho deja.