1000 divov prírody - Bright, Michael: 1942-; Burnie, David: 1955-; Constable, Tamsin; Simons, Paul; Kováč, Vladimír: 1958-; Laczková, Anna (Bratislava Reader's Digest Výber, 2002)
Objavte najúžasnejšie divy prírody okolo nás, nad nami aj pod nami. Od krehkých motýlích krídel po obrovskú silu činných sopiek, od najmenších foriem života na Zemi po nekonečné priestory vesmíru.
Každá strana tejto zaujímavej knihy odhaľuje prekvapujúce tajomstvá nášho sveta.
Z obsahu: Veľkolepé udalosti v prírode. Rodinný život zvierat. Zvieracie príbytky. Niečo pod zub. Útok a obrana. Zabezpečovanie potomstva. Pohyb. Dorozumievanie. Tajný život rastlín. Zelená planéta. Mikroskopický svet. Život v extrémnych podmienkách. Nebo nad nami. Zem pod nohami. Živá voda. Prírodné živly...
Register. Poďakovanie.
Keywords: prírodné vedy; príroda; zoológia; zvieratá sveta; prírodné zaujímavosti; zaujímavosti prírody; ochrana prírody; zaujímavosti zvierat; životné prostredie a jeho ochrana; rodinný život zvierat; Bright, Michael (anglický spisovateľ. * 22.07.1942 Plymouth, Spojené kráľovstvo -; zvieracie príbytky; zmysly a dorozumievanie zvierat; pohyb zvierat; mikróby a rastliny; voda a zvieratá; prírodné živly a zvieratá; atmosféra a zvieratá; knihy populárno-náučné