Bohémske časy : Rozpomienky. Spomienková reportáž na myjavské detstvo, pražské učenie a parížsky život - Bednár, Štefan: 1909-1976 (Vvdavateľstvo politickej literatúry, 1967)
V knihe Bohémske časy sa vrátil autor až do čias svojho detstva na rodnej Myjave, keď spomína roky vzniku prvej Československej republiky a vtedajšie pomery i premeny. Potom spomína učňovské a študentské roky svojho života v Prahe. Rozpráva o svojich umeleckých štúdiách, no aj o komunistickom študentskom hnutí, o vtedajšom trampskom hnutí aj o svete pražskej umeleckej bohémy. V jeho rozprávaní sa striedajú kapitoly o umeleckých výbojoch aj o revolučných pohyboch. Rozpráva o postavičkách i postavách, o osobách i osobnostiach, ktoré pri desaťročnom pobyte v Prahe poznal.