Deviata vlna 1 : (Deviatyj val) - Erenburg, Iľja Grigorjevič: 1891-1967 (Spoločnosť priateľov klasických kníh, 1954)
Román je samostatným pokračovaním románu Búrka. Stretávame sa tu so známymi postavami. Dej románu sa odohráva nielen vo Francúzsku a Sovietskom zväze, ale aj v Amerike, zachvátenej vojnovou hystériou v Berlíne, rozdelenom na sektory, v západnom Nemecku sa fašizujúcom a zmietajúcom v područí Ameriky, a v ľudovodemokratickej Prahe...