Robinson Crusoe: Mýtus a skutečnost - Hlinka, Bohuslav: 1927-1989 (Kamarád, 1983)
Autor najprv zoznamuje čitateľa s jednotlivými príhodami Robinsona Crusoe a následne potom overuje, čo je výmysel a čo skutočnosť.