Predohra k Mníchovu - Pankrašova, M.I; Sipols, Vilnis J. (Pravda, 1978)
Autori v knihe objasňujú pozadie, zámery a zástoj britskej politiky na príprave Mníchova a kapitulácii Československa pred nacistami.