Košický vládny program - Vartíková, Marta: 1928-; Takáč, Oto (Pravda, 1978)
5. arpíla 1945 bol prijatý na rokovaní predstaviteľov novej československej vlády a potom na slávnostnom zasadaní Slovenskej národnej rady v oslobodneje metropole východného Slovenska v Košiciach Program prvej domácej vlády republiky, vlády Národného frontu Čechov a Slovákov. Preto tento program vošiel do dejín ako Košický vlýdny program. Návrh Košického vládneho programu bol dielom Komunistickej strany Československa. Bol výrazom nástupu robotníckej triedy a ostatných pracujúcich obidvoch našich národov za dôsledné plnenie úloh národnej a demokratickej revolúcie. Program riešil podľa princípu rovný s rovným vzťahym medzi Čechmi a Slovákmi.