Program revolúcie: K vzniku Košického vládneho programu 1945 - Bouček, Miroslav; Klimeš, Miloslav; Vartíková, Marta: 1928-; Kuchtová, Oľga; Viceníková, Dana; Rovenský, Ján (Pravda Bratislava, 1975)
Knižka zachytáva zhrňujúci obraz o vzniku a charaktere programu prvej vlády Národného frontu Čechov a Slovákov - Košického vládneho programu. Zachytáva hlavné črty programového zjednocovania zahraničného a domáceho odboja a jeho vyvrcholenie v prijatí spoločného programu...
Záver. Príloha: Návrh programu novej československej vlády Národného frontu Čechov a Slovákov.
Keywords: dejiny politické; dejiny československé; druhá svetová vojna; r. 1939-1945; boje národnooslobodzovacie; odboj zahraničný; Košický vládny program; odboj protifašistický; protifašistický odboj