Od zrady buržoazie k jistotě lidu - Belkin, L.G (Živá minulost, 1973)
Sovietsky historik podava v praci rozbor československo-sovietskych vzťahov od začiatku vojny do uzatvorenej československo-sovietske zmluvy v r 1943. Porovnáva postoj Sovietskeho zväzu a zapadnych mocnosti voči Československu v čase jehoohrozíeni a rozoberá politiku čs. vlady. Veľkú pozornosť venuje politike KSČ a pomôcť ZSSR národných hnutiu československého ľudu...