Od zrady buržoazie k jistotě lidu - Belkin, L.G.; Šťastný, Zdeněk: 1947-; Procházka, Jaroslav: 1889-1976; Houska, Miroslav: 1936- (Praha Naše vojsko, 1973)
Sovietsky historik podava v praci rozbor československo-sovietskych vzťahov od začiatku vojny do uzatvorenej československo-sovietske zmluvy v r 1943. Porovnáva postoj Sovietskeho zväzu a zapadnych mocnosti voči Československu v čase jehoohrozíeni a rozoberá politiku čs. vlady. Veľkú pozornosť venuje politike KSČ a pomôcť ZSSR národných hnutiu československého ľudu...
Doslov.
Keywords: dejiny politické; spolupráca; vzťahy vzájomné; druhá svetová vojna; r. 1939-1944; Československo; ZSSR; Československo; ZSSR; Houska, Miroslav (český výtvarník, grafik, typograf. *06.09.1936 Praha, Česko -); Procházka, Jaroslav (bol stredoškolský profesor, vlastivedný pracovník, časopisecké články vo vlastivedných časopisoch a zborníkoch. * 27.01.1889 v Bohuňovice, Česko - 01.02.1976 v Trutnove, Česko); Šťastný, Zdeněk (český prekladateľ. * 22.03.1947 Poděbrady, Česko -)