Historické události: Druhá světová válka: Datová příručka - Čejka, Eduard: 1931-2007; Richter, Karel: 1930- (Malé encyklopedie, 1979)
Základné faktografické udalosti, ktoré spadajú do celkového rámca druhej svetovej vojny, sú zhrnuté v datovaných heslách, chronologicky radených. Jedná sa o udalosti zo všetkých vojnových frontov, diplomatické stretnutia a jednania, politické dianie, správy o stave vojsk. K hlbšiemu poznaniu charakteru a zmyslu druhej svetovej vojny, ako i k lepšej orientácii v spleti vojnových udalostí slúžia charakteristiky pripojené k chronológii jednotlivých období. Tabuľky podávajú nielen prehľad o ekonomickom potenciáli vojnových krajín, stratách na životoch, o rozvinutí vojnových front, ale i porovnanie základných údajov s prvou svetovou vojnou.