Slovenská republika rád : Materiály z ideologickej konferencie k 60. výročiu SRR konanej v Prešove 17.-18. mája 1979 - Kanis, Pavol: 1948-; Purgat, Juraj; Plevza, Viliam: 1934-; Čada, Václav: 1942-1993; Krempa, Ivan; Kővágó, László; Chudanič, V.I; Peša, Václav; Bajcura, Ivan; Tajták, Ladislav; Prunica, S.J; Kiss, Jozef: 1944-; et al. (Zborník Ústavu marxizmu-leninizmu ÚV KSS, 1980)
Zborník, ktorý sa dostáva do rúk čitateľov, obsahuje vystúpenia, ktoré odzneli na celoštátnej ideologickej konferencii venovanej šesťdesiatemu výročiu existencie republiky rád na Slovensku.