Slovenská republika rád Materiály z ideologickej konferencie k 60. výročiu SRR konanej v Prešove 17.-18. mája 1979 - Purgat, Juraj; Szabó, Jozef: 1936-2007; Kanis, Pavol: 1948-; Plevza, Viliam: 1934-; Čada, Václav: 1942-1993; Krempa, Ivan; Kővágó, László; Chudanič, V.I.; Peša, Václav; Bajcura, Ivan; Tajták, Ladislav; Prunica, S.J.; et al. (Bratislava Pravda, 1980)
Zborník, ktorý sa dostáva do rúk čitateľov, obsahuje vystúpenia, ktoré odzneli na celoštátnej ideologickej konferencii venovanej šesťdesiatemu výročiu existencie republiky rád na Slovensku.
Roč. 19, č. 4. 131 zázn. lit. o knihách, čl., novinách, zbor., správach a dokumentoch v jaz. slov., čes. a rus.
Keywords: dejiny slovenské; r. 1919; Slovenská republika rád; Slovensko; zborníky; Kanis, Pavol (slovenský historik, politik. * 27.08.1948 Praha, Česko -); Slovensko; Plevza, Viliam (slovenský historik, publicista, univerzitný profesor, akademik. * 22.10.1934 Sereď, Slovensko -)