Přehled dějin československo-sovětských vztahů v údobí 1917-1939 - Amort, Čestmír: 1922-2013; Herman, Karel; Sládek, Zdeněk; Uherek, Zdeněk; kolektív autorov (Academia, 1975)
Táto publikácia podáva čitateľovi vecný a hutný obraz vývoja vzťahov medzi ČSR a SSSR. Obsahová stránka diela je pozoruhodná, pretože okrem kľúčových otázok, ktoré boli doposiaľ aspoň v hlavných rysoch známe, prináša množstvo nových faktov a ich hodnotenie z najrozmanitejších oblastí. Nesleduje len oficiálnu líniu štátnych vzťahov alebo len líniu pokrokových zložiek, ale podáva v širokom zábere hodnotenie javov kladných a záporných na pozadí celoeurópskeho vývoja.