Čítanka k dejinám medzinárodného robotníckeho hnutia a Komunistickej strany Československa - Pleva, Ján: 1928-; Hubenák, Ladislav (Pravda, 1988)
Štúdium dejín medzinárodného robotníckeho hnutia a Komunistickej strany Československa je dôležité pre spoznávanie zákonitostí spoločenského vývinu, pre spoznávanie bojov za sociálne a národné oslobodenie. Výuka dejín MRH a KSČ plní funkciu poznávaciu a funkciu výchovnú,vyzbrojuje študentov najmä poznávaním zákonitostí triedneho boja, revolučného pretvárania sveta a budovania socializmu, učí ich orientovať sa v zložitom revolučnom procese súčasnosti a jeho smerovania do budúcnosti.