Vedecký komunizmus - Fedosejev, Petr Nikolajevič: 1908-1990 (Pravda, 1983)
Učebnice sovietskych filozofov zrozumiteľne vysvetľuje základné otázky vedeckého komunizmu, ako je napr. teória socialistickej revolúcie, význam existencie svetovej socialistickej sústavy, kríza súčasného kapitalizmu aj. Rozoberá charakter prechodného obdobia od kapitalizmu k socializmu a najmä hlavné rysy rozvoja socializmu a prechodu ku komunizmu (vytvorenie materiálno technické základne komunizmu, politická organizácia socialistickej spoločnosti, jej vedecké riadenie, spôsob života a rozvoj osobnosti za socializmu ai).