Antológia k dejinám medzinárodného robotníckeho hnutia a Konunistickej strany Československa 1. zv - Dzugas, Jozef; Pleva, Ján: 1928-; Truchlík, Karol; Krajčíková, Ružena (Pravda Ústav marxizmu-leninizmu ÚV KSS [vyd.], 1974)
Antológia obsahuje základnú literatúru k štúdiu v zhode s celoštátnymi osnovami výučby dejín KSČ a medzinárodného robotníckeho hnutia.