Antológia k dejinám medzinárodného robotníckeho hnutia a Komunistickej strany Československa 2. zv - Dzugas, Jozef; Pleva, Ján: 1928-; Truchlík, Karol (Pravda Ústav marxizmu-leninizmu ÚV KSS [vyd.], 1975)
Ako už napovedá názov, kniha je súborom príspevkov od rôznych autorov, ktorí sa venujú dejinám komunizmu, budovania socializmu, ako aj problémom s tým spojeným, a to na území Československa.