Národnostná otázka v našich dejinách - Přikryl, František; Rónai, Peter: 1953- (Bratislava Pravda, 1980)
Publikácia skúma konkrétne aspekty riešenia národnostnej otázky na širšom historickom pozadí, v kontexte významných vnútorných a vonkajších udalostí, ktoré ovplyvnili dejinný vývoj našich národov a výrazne pôsobili na procese formovania ich vzájomných vzťahov.
143 zázn. lit. o knihách, čl., zbor. a dokumentoch v jaz. slov., čes., rus. a angl.
Keywords: spoločenské vedy; politika národnostná; vzťahy česko-slovenské; menšiny; vznik Československej republiky; národy; socializmus; politika vnútorná; Československo; Československo; Rónai, Peter (maďarský akademický maliar, grafik. Dlhoročne pedagogicky pôsobil na mnohých umeleckých školách a univerzitách na Slovensku. * 1953 v Budapešti, Maďarsko -)