Európa a nukleárne zbrane - Jefremov, Aleksandr Jefremovič (Pravda, 1974)
Kniha podáva marxisticko-leninský pohľad na zložitý jav medzinárodných vzťahov. Práca je anatómiou všetkých významnejších problémov spojených s atómovým vyzbrojovaním hlavných imperialistických štátov a predovšetkým vplyvu týchto jadrových zbraní na vzájomné vzťahy medzi USA a európskymi členmi paktu NATO.