Európa a nukleárne zbrane - Jefremov, Aleksandr Jefremovič; Kočan, Michal (Pravda Bratislava, 1974)
Kniha podáva marxisticko-leninský pohľad na zložitý jav medzinárodných vzťahov. Práca je anatómiou všetkých významnejších problémov spojených s atómovým vyzbrojovaním hlavných imperialistických štátov a predovšetkým vplyvu týchto jadrových zbraní na vzájomné vzťahy medzi USA a európskymi členmi paktu NATO.
Záver. Poznámky.
Keywords: spoločenské vedy; Severoatlantický blok; NATO; atómové zbrane; zbrane atómové; politika medzinárodná; medzinárodná politika; Európa; Európa