Třicet let OSN : (Organizace spokených národů) - Azud, Ján: 1928- (Horizont, 1976)
Organizácia Spojených národov (anglicky United Nationsskrátene OSN (UN), je medzinárodná organizácia, ktorej členmi sú takmer všetky štáty sveta - k marcu 2016 má 193 členských štátov.