Podnikové hospodárstvo: Praktické príklady a prípadové štúdie - Majdúchová, Helena: 1963-; Neumannová, Anna; Grančičová, Katarína; Rybárová, Daniela; Serina, Pavol; Kováčová, Eva; Jakubec, Miroslav; Kardoš, Peter (Ekonómia, 2007)
Kniha je rozdelená na 12 kapitol. Jednotlivé kapitoly obsahujú vzorové riešenia príkladov z rôznych oblastí (založenie podniku, výpočet podielu na zisku, problematika nákladov, odpisovania majetku a pod.) a následne neriešené príklady s uvedenými výsledkami riešenia. Posledná kapitola je zameraná na upevnenie teoretických poznatkov z predmetných oblastí formou testových otázok. Predkladaná publikácia nadväzuje na vysokoškolskú učebnicu Majtán, Š. a kol.: Podnikové hospodárstvo, ako aj na predchádzajúce vydanie predmetnej publikácie - Majdúchová, H. a kol.: Podnikové hospodárstvo - praktikum.