Podnikové hospodárstvo - Majtán, Štefan; Dubcová, Gabriela; Grančičová, Katarína; Neumannová, Anna; Rybárová, Daniela; Serina, Pavol; Tóth, Miroslav (Sprint vfra Bratislava, 2007)
Táto učebnica je základnou študijnou literatúrou predmetu Podnikové hospodárstvo, ktorý prezentuje podstatnú časť poznatkov vednej disciplíny podnikovohospodárskej náuky. V rámci študijných programov Ekonomickej univerzity je predmet Podnikové hospodárstvo základom štúdia podnikovo-hospodárskych náuk, avšak sú v nich zaradené aj iné predmety, ktoré vysvetľujú ich parciálne časti. prof. Ing. Štefan Majtán, PhD.
Podstatnú časť, tejto aktuálnej a potrebnej knihy tvoria pôsobiace podnikové produkčné faktory, ako je normovanie obežného majetku, vplyv ľudských zdrojov a pod., pričom dôraz sa kladie na hodnotenie ich procesov a výsledný efekt. Manažment podniku, ako riadiacu zložku podniku, pokladá za prioritný nástroj všetkých hybných síl a preto predkladanú publikáciu, možno doporučiť pre širšie využitie v podnikateľskej sfére.
Literatúra.
Keywords: ekonomika; podnikové hospodárstvo; trhová ekonomika; typológia podnikov; produkčné faktory; transformačné procesy; hodnotové procesy; učebnice vysokoškolské